اولین همایش اصلاح الگوی کشت با حضور دکتر توسلی نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی، مدیر کل جهاد کشاورزی استان و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی و کشاورزان شهرستان کبودراهنگ در سالن سینما جوان این شهر برگزار شد.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی در همایش اصلاح الگوی کشت با انتقاد از اینکه وجود نیروگاه شهید مفتح در منطقه و ایجاد بیش از ده ها فرو چاله در شهرستان، اظهار داشت: یکی از مهمترین دلایل بحران آب در شهرستان کبودراهنگ همین مسئله است که متاسفانه امروز مردمان این منطقه با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند.
توسلی همچنین افزود: جانمایی نیروگاه بخاطر شرایط کشور و جنگ تحمیلی و تامین برق بوده و در زمان فعلی هم بحث ملی است و با راه اندازی فاز دوم برج خنک کننده مصرف اب و پساب کاهش پیدا خواهد کرد.
نماینده مردم با بیان اینکه امسال و سال گذشته ۱۵۰ میلیارد تومان در حوزه آب به شهرستان کبودراهنگ تخصیص دادیم گفت :متاسفانه با توجه به کاهش نزولات اسمانی در چندین سال اخیر با مشکل جدی آب مواجه هست و شرایط بحرانی داریم.
وی همچنین افزود: کشاورزان، پایه امنیت غذایی کشور هستند بنابراین حمایت از کشاورزان باید در اولویت کاری همه مسئولان قرار گیرد.
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی در ادامه به بخشی از مشکلات کشاورزان شهرستان کبودرآهنگ اشاره کرد و افزود: بیمه محصولات کشاورزی ،پرداخت تسهیلات کشاورزی که بانک ها سختی های بی مورد در این خصوص دارند، کنترل و مهار آبهای سطحی، آموزش کشاورزی، فراهم کردن امکانات پ تجهیزات کشاورزی، نبود صنایع وابسته و صنایع تبدیلی ،صادرات سیب زمینی و…. از جمله مهمترین مشکلات کشاورزان این منطقه است و با توجه به اینکه ۸۰ درصد جمعیت این شهرستان روستایی هستند همه ما موظف هستیم به مشکلات کشاورزان رسیدگی کنیم و از آنها حمایت کنیم.
وی در پایان افزود بنده خادم مردم هستم و تاکنون از هیچ کاری که به نفع مردم حوزه انتخابیه و منطقه باشد فرو گذاری نکردم و خدمت به مردم را بزرگترین لطف خدا در حق خود میدانم.
شایان ذکر است که توجه به وضعیت آب و شرایط بحرانی ان و اشتغال غالب مردم منطقه به کشاورزی، نیاز به اصلاح الگوی کشت و مصرف بهینه آب بصورت ویژه وجود دارد تا ضمن افزایش بهره وری از منابع موجود، تولید هم به مراتب بیشتر شود و این امر مستلزم آموزش صحیح واصولی، حمایت همه جانبه از کشاورزان و فعالان این عرصه و مدیریت صحیح اب و خاک را می طلبد.
بارها تاکید شده است که بهره گیری از اصول نوین جهت افزایش رضایتمندی نیارمند صرف زمان مناسب و اموزش پایدار و پیوسته است و از شروط داشتن اقتصاد پایدار توجه به زیر ساخت ها و برطرف کردن موانع توسعه است. حال انکه داشتن امنیت غذای هر کشور نیازمند خود کفایی اقتصادی و زیر بنایی است. توجه به این امر در رشد و تحول همه جانبه جامعه تاثیر گذار است.
۱۴۰۱/۹/۱۲
0 دیگاه