به گزارش خبرگزاری صدای کورنگ ، در این جلسه ابتدا دهیاران و شوراهای شهرستان بهار به بیان مشکلات در حوزه آب از جمله تحت پوشش نبودن برخی روستاها، فرسودگی شبکه و خرابی تاسیسات آبرسانی، خارج شدن تعدادی از چاهها از مدار آبرسانی، عدم لایروبی قنوات و چشمه ها، عدم نظارت صحیح بر کار پیمانکاران، نزدیکی آب شرب و فاضلاب به هم در برخی روستاها و آلودگی آب های زیر زمینی، عدم تامین برق برای تجهیز چاه ها در چهار روستا، عدم تامین مخزن ذخیره آب، نبود آبدار در بعضی روستاها با حقوق کم آبدار، فعالیت چاههای غیرمجاز پرداختند.
سپس نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس گفت: با تغییرات اقلیمی و شرایط منطقه و کاهش بارندگی ها و همچنین مصرف نادرست، کم آبی در شهرستان تشدید شده است به گونه ای که برخی از روستاهای شهرستان در ۲۴ ساعت، کمتر از ۲۰ دقیقه آب دارند!
فتح الله توسلی اضافه کرد: با توجه به منابع آبی سطحی در شهرستان بهار شامل چاه، چشمه و قنات و نبود منابع آبی پایدار، تغییرات اقلیمی و کاهش بارش ها منابع آبی روستاها را تهدید می کند.
وی افزود: برای اجرای طرح جهاد آبرسانی و کاهش تنش آبی در روستاها قراردادی در قالب محرومیت زدایی بسته شده است.
وی تصریح کرد: راه اندازی مجتمع آبرسانی حسین آباد عاشوری و مجتمع آقبلاغ، مشکل چندین روستا را حل خواهد کرد و امیدواریم هرچه سریعتر به نتیجه برسد.
وی اظهار داشت: روستاهایی که تحت پوشش آبفا نیستند، برای بهره مندی از آب پایدار و سالم باید تحت پوشش قرار گیرند زیرا در صورت تحت پوشش قرار گرفتن روستاها، شرکت می تواند برای رفع مشکلات و تامین منابع به صورت تخصصی وارد شود و برنامه ریزی های لازم برای مدیریت صحیح منابع آبی موجود را انجام دهد و برای سالیان بعد نیز تدابیری بیندیشد.
توسلی بر ضرورت مراقبت و جلوگیری از هدر رفتن آب و سرریز شدن از مخازن تاکید کرد و گفت: سرریز شدن آب و همچنین فرسودگی شبکه، باعث اتلاف میلیونها لیتر آب میشود که باید اعتبار قابل توجهی برای اصلاح شبکه اختصاص یابد.
وی افزود: با توجه به اینکه برخی از روستاهای شهرستان با تانکر آبرسانی میشود، وجود یک تانکر جوابگوی نیاز نیست و باید به صورت اضطراری، تانکر آبرسانی در شهرستان تامین شود.
در ادامه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: دولت سیزدهم برای رفع مشکل تامین آب آشامیدنی سالم، طرح جهاد آبرسانی را آغاز کرد.
فرهاد بختیاری فر افزود: یکی از اولویت های دولت مردمی با آغاز به کار دولت سیزدهم رفع محرومیت از چهره روستاها با توجه به دغدغه های آنها بود که در این راستا رفع مشکل آب در دستور کار قرار گرفت و به این منظور از ظرفیت سپاه نیز استفاده شد.
وی اضافه کرد: اواخر سال ۱۴۰۰ به دنبال انعقاد قراردادی با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) طرح آبرسانی به ۱۶۰ روستای استان همدان در دستور کار قرار گرفت و برای اجرای این طرح ۵۰۹ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان ادامه داد: شرکت آب و فاضلاب و بسیج سازندگی برای اجرای این طرح، همکاری مطلوبی داشته و طرح با پیشرفت فیزیکی ۵۷ درصد در حال اجراست و طبق پیش بینی ها، یکسال پیش از موعد مقرر، طرح آبرسانی به ۱۶۰ روستا به پایان می رسد.
بختیاری فر از پیش بینی ۹۰۰ میلیارد تومان برای آبرسانی به ۲۰۰ روستای دیگر در همدان خبر داد و گفت: ۷۰۰ میلیارد تومان این اعتبار توسط شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و ۲۰۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای استان همدان، در طول سه سال تامین می شود و مشکل تمام روستاها در حوزه آب رفع می شود.
وی از اجرای فعالیت های آبرسانی در شهرستان بهار خبر داد و گفت: در راستای محرومیت زدایی و رفع مشکل، اصلاح خطوط و توسعه شبکه، مخزن، حفر چاه، لایروبی چشمه، چاه و قنات، کف شکنی چاهها، اجرای شبکه فاضلاب در شهرهای بهار، لالجین، صالح آباد در حال انجام است.
وی تصریح کرد: در راستای آبرسانی به چند روستا، مجتمع آبرسانی جمشید آباد با حفاری یک حلقه چاه، ۲۷ کیلومتر خط انتقال و سه ایستگاه پمپاژ پیشنهاد شده که پس از مصوب شدن ردیف اعتباری خواهد گرفت.
در ادامه سرهنگ یوسفی مدیر اجرایی سازمان بسیج سازندگی استان همدان گفت: قرارگاه سازندگی سپاه با بکارگیری نیروی متخصص و تجهیزات لازم مسئول اجرای پروژههای جهاد آبرسانی در استان است.
وی افزود: در قرارداد اول آبرسانی، روستاهای حسین آباد عاشوری، آقبلاغ و مهاجران دیده شده بود که با پیگیریهای انجام شده حجم عملیات جهاد آبرسانی، در سطح شهرستان بهار ارتقا یافت.
وی اظهار داشت: قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) اولویت بندی آبفا و با به کارگیری همه ظرفیتها در راستای آبرسانی به روستاها تلاش میکند و در این راستا احداث دو مخزن در روستاهای گندهجین با حجم ۲۵۰ متر مکعب و رسول آباد با حجم ۵۰۰ متر مکعب انجام شده است.
وی ادامه داد: خط انتقال روستاهای حسن ابدال، روان و گنده جین در ۴ هزار و ۳۰۰ متر، شبکه توزیع داخل روستا در روستاهای دهنجرد و گنده جین به طول ۱۷ کیلومتر، حفر سه حلقه چاه در روستای حسن ابدال، لایروبی و اصلاح چاه در روستای رباط زعفرانی، انجام شده است.
لازم به ذکر است به گفته ی مدیر آبفای شهرستان بهار،در حال حاضر به ۳ روستا با خودروهای دارای تانکر، آبرسانی صورت می گیرد.
0 دیگاه